سه شنبه ۲۵ شهریور ۰۴

آرشیو آذر ماه 1399

در مورد همه چيز

ترفندهاي نگهداري از گياهان براي تازه‌كارها

 

اين روزها اغلب ما در آپارتمان‌هاي كوچك زندگي مي‌كنيم و در عين حال به پرورش گل و گياه هم علاقه داريم. علاوه بر گياهان معمولي كه در باغ گل‌ها يافت مي‌شود، شما مي‌توانيد ميوه‌ها و سبزيجاتي را در خانه بكاريد كه در آپارتمان شما رشد كنند. كافي است با چندين گلدان آغاز كنيد و مهارت‌هاي باغباني خودتان را تقويت كنيد. البته بايد نكاتي را در مورد چگونگي مراقبت از گياهان بدانيد و اين مهارت را در خود تقويت كنيد.

نحوه مراقبت از گياهان در آپارتمان‌ها

در حالي كه نگهداري برخي از گياهان آپارتماني ساده‌تر از برخي ديگر هستند،‌ همه گياهان نيازهاي ويژه‌اي براي رشد و نمو دارند كه بايد آن‌ها را برآورده كنيد. در اينجا چند عنصر وجود دارد كه در هنگام انتخاب گياهان براي رشد در آپارتمان خود بايد به آن‌ها توجه كنيد.

نكاتي در مورد آبياري و نور

برخي از ما فكر مي‌كنيم كه هر گياهي نياز ثابتي به آب دارد و به يك گياه دو هفته يك بار آب مي‌دهيم. توجه داشته باشيد كه ميزان آب دادن به گياهان به عوامل مختلفي بستگي دارد. مثلا اگر هواي خانه گرم و يا سرد باشد، گياهان در زمان‌هاي متفاوتي به آب نياز پيدا مي‌كند. زاموفيليا گياه آپارتماني زيبايي است كه اگر بيش از حد آب دريافت كند، از ريشه دچار پوسيدگي مي‌شود. با دانستن اين اطلاعات، ميزان آب دادن اين گياه در زمستان و تابستان متفاوت است.

يكي از ملاك‌هاي ساده براي اينكه بدانيم وقت آب دادن به گياهي رسيده است يا خير، فرو كردن انگشت اشاره تا دو بند در خاك گلدان است. اگر دست ما به رطوبت برخورد كرد، يعني هنوز براي آبياري زود است و در غير اينصورت مي‌توانيم به گلدان آب بدهيم.

گلدان خود را بشناسيد و تحقيق كنيد كه به چه ميزان نور نياز دارد. گياهان آپارتماني به چند دسته كم‌نور، نور متوسط و پر نور تقسيم مي‌شوند. بنابراين گياهان پر نور را جلوي پنجره‌ و گياهان كم‌نور را با فاصله از پنجره قرار دهيد.

زرد شدن برگ گياهان

علل احتمالي كه براي زرد شدن برگ گياهان وجود دارد، آبياري بيش از حد، رطوبت كم، زهكشي ضعيف خاك و درجه حرارت پايين گلدان است. زهكشي به اين معنا است كه در هر گلداني، شرايط براي خارج شدن آب اضافي بايد فراهم شود و اين كار اغلب با سنگ و پوشال‌هاي مخصوصي انجام مي‌شود كه در كف گلدان قرار ميدهند و شرايط خروج آب را ايجاد مي‌كنند.

براي جلوگيري از زرد شدن برگ گياهان، دقت كنيد كه گياه نزديك به بخاري و يا كولر قرار نداشته باشد. زهكشي گلدان را بررسي كنيد و از سلامت ريشه آن اطمينان حاصل كنيد.

گل ندادن گياهان گل‌دار

يك عامل مهم در اين رابطه وجود دارد و آن ضعيف بودن شرايط نوردهي به گياه است. همين علت كافي است تا گياه شكوفايي خود را از دست بدهد. بيشتر گياهان به طور متوسط در طول شبانه‌روز به ۱۴ ساعت نور خورشيد براي شكوفايي نياز دارند.

برگ‌هاي سوخته

علت احتمالي براي اين اتفاق، تابش نور زياد خورشيد است. سعي كنيد در اين موارد نور گياه را كاهش دهيد و برگ‌هاي آسيب‌ديده را هرس كنيد. به ريشه گياه نيز توجه كنيد كه در سلامت باشد. بيش از حد به گياه كود ندهيد زيرا همين كار هم باعث تشديد سوختگي مي‌شود.

 لكه‌هاي نقطه‌اي روي برگ‌ها

اين اتفاق ممكن است به خاطر قارچ و لكه‌هاي آب براي گياه شما افتاده باشد. در اين شرايط گلدان را از ساير گلدان‌هايتان دور كنيد تا در صورتي كه قارچ داشت، بقيه گلدان‌ها را آلوده نكند. براي جلوگيري از لكه‌دار شدن ساير برگ‌ها،‌گردش هوا را زياد كنيد و دقت كنيد كه هنگام آب دادن به گياه، روي برگ‌هاي آن آب پاشيده نشود.

منبع: bobvila

هر آنچه براي نگهداري سانسوِريا بايد بدانيد

 

سانسوريا گياه محبوبي كه كم توقع است و زيبا؛ شايد همين براي يك گياه كافي باشد تا گوي سبقت را از گياهان ديگر بربايد. از آبياري ساده‌اش گرفته تا نگهداري آسانش، همه و همه باعث مي‌شود يكي از گياهان مورد علاقه مخصوصاً براي آپارتمان‌نشين‌هايي باشد كه نور كافي و شرايط نگهداري از گياهان حساس به نور را نداشته باشند. اين گياه اگرچه نگهداري سخت و طاقت‌فرسايي ندارد، اما برخي اوقات شنيده‌ايم كه بي‌حال و بي‌جان از ريشه سقوط كرده و روي كف خانه افتاده است. گياهي كه آنقدرها هم مقرون به صرفه نيست كه نگرانش نباشيم! در اين گزارش به نكات جامعي از نحوه نگهداري سانسوريا خواهيم پرداخت.

روش نگهداري سانسوريا

اين گياه از آفريقاي جنوبي ريشه گرفته است و معمولا تا ۶۰ سانتي‌متر رشد مي‌كند، هرچند گونه‌هاي كوچكي وجود دارد كه فقط چند سانتي‌متر رشد مي‌كند.

اين گياه بدون شك از گزينه‌هايي است كه براي باغبانان مبتدي هم مناسب است. رشد آن آهسته است و اگر مراقب آن باشيم، سال‌ها در خانه ما زندگي خواهد كرد.

 

آبياري سانسوريا

بيشترين مشكلي كه سانسوريا را آزار مي‌دهد، مشكلات آبياري است. هميشه آبياري نامناسب منبع مشكلات زيادي براي صاحبان سانسوريا مي‌شود. هنگام آب دادن به اين گياه توجه داشته باشيد كه آب را روي برگ‌هاي اين گياه نريزيد و در هر آبياري فقط خاك را آبياري كنيد. اين كار ممكن است كه موجب پوسيدگي برگ‌هاي اين گياه شود.

شما بايد گياه سانسوريا را با آب كافي تأمين كنيد اما نبايد بيش از حد به آن آب دهيد. آبياري بيش از حد مي‌تواند منجر به زرد شدن برگ‌ها، نرم شدن آن‌ها و ايجاد قارچ در پايه آن شود. اگر متوجه اين اتفاق شديد، زودتر به داد آن برسيد و پوسيدگي‌هاي آن را برطرف كنيد و به نحوه صحيح به آن آب دهيد. در آبياري اين گياه زياده‌روي نكنيد. هرگاه سطح خاك تا چند سانت كاملا خشك شد، اقدام به آبدهي مجدد كنيد.

نور مناسب سانسوريا

سانسوريا در نور روشن مستقيم با خورشيد رشد مي‌كند، اما ويژگي‌ اصلي آن رشد كردن در هر نوري است. براي نگهداري سانسوريا نگران نباشيد، حتي نور كم هم به آن آسيب نمي‌رساند. بهترين حالت نگهداري از سانسوريا، نگهداري آن با فاصله چند متري از پنجره است. گونه‌هاي ابلق اين گياه به نور بيشتري نياز دارند. اگر رنگ برگ‌ها به تدريج دچار رنگ‌پريدگي شدند، احتمالاً‌كم‌نوري موجب آن شده است.

خاك مخصوص سانسوريا

خاك مخصوص براي نگهداري از سانسوريا  مخلوطي از شن، ماسه، رس و مواد آلي است كه به اصطلاح به آن خاك سنگين گفته مي‌شود. براي رشد و نمو گياه سانسوريا حتما كود ماهانه تهيه كنيد. در هنگام فصل‌ رشد(بهار تا پائيز) يك بار در ماه از كود استفاده كنيد.

تكثير سانسوريا

اين گياه را مي‌توان با قلمه‌هايي از برگ‌ و ريشه تكثير كرد. اين گياه به راحتي قابل تكثير است، زيرا داراي ريشه‌هاي بسيار كم عمق است. براي تكثير، كافي است با يك چاقوي تيز، ريشه‌هاي ضخيم گياه را برش دهيد و در گلدان‌هاي جداگانه‌اي بكاريد. اگر مي‌خواهيد با قلمه‌هاي برگ دست به كار شويد. حدود ۵ سانتي‌متر از سر برگ‌ها جدا كنيد و آن‌ها را در گلدان كاكتوس يا مخلوط پرليت قرار دهيد. حتما در اين شرايط، حتما قلمه‌ها را به روش رشد آن‌ها دفن كنيد.

دماي مناسب براي نگهداري از سانسوريا

اين گياه هواي خشك را تحمل مي‌كند اما آن را از دريچه‌هاي كولر و شوفاژ دور نگاه داريد. دماي ايده‌آل براي نگهداري از سانسوريا، بين ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتي‌گراد است. اين گياه نوسان دما را تحمل مي‌كند. با اين حال توجه كنيد كه آن را هرگز در فضاي بسيار سرد قرار ندهيد.

منبع: sundaygardener

۸ راه ساده براي پاكسازي روده در خانه

 

روده يكي از ارگان‌هاي مهم در دستگاه گوارش است. سلامت روده به عبارت ساده‌تر يعني سلامت گوارش، و پاكسازي روده به عبارت ساده‌تر يعني روغن‌كاري روده‌ها براي اينكه در گوارش به بهترين نحو عمل كنند. ما مي‌توانيم در خانه و با روش‌هايي ساده روده خود را پاك و عملكرد آن را بهبود بخشيم.

پاكسازي روده به روش طبيعي

شما با چند روش ساده مي‌توانيد پاكسازي روده را آغاز كنيد. روش‌هاي ارزاني كه اگر به روش صحيح انجام شوند، كاملاً بي خطر هستند.

آب خوردن

نوشيدن مقدار زياد آب موجب آبرساني و در نتيجه روش خوبي براي تنظيم هضم در دستگاه گوارش است. متخصصاني كه به خوردن آب در پاكسازي روده اعتقاد قوي دارند، توصيه مي‌كنند روزانه شش الي هشت ليوان آب ولرم بنوشيد. سعي كنيد غذاهاي حاوي آب مصرف كنيد كه شامل ميوه‌ها و سبزيجاتي مانند هندوانه، گوجه‌فرنگي، كاهو و كرفس است. در حقيقت تمام اين مواد غذايي مي‌توانند به شما در پاكسازي روده كمك كنند.

آب نمك

آب شور را در صورتي كه فشار خون نداريد امتحان كنيد! ممكن است ابتدا عجيب به نظر برسد اما اين روش به خصوص براي افرادي كه يبوست و بي‌نظمي دفع را تجربه مي‌كنند، بسيار كارساز است.

يك مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان داد كه آب نمك مي‌تواند روده بزرگ را به تحرك و فعاليت وادار كند. قبل از خوردن صبحانه، ۲ قاشق چايخوري نمك را با آب ولرم مخلوط كنيد كه در اين رابطه خوردن نمك دريايي و نمك هيماليا توصيه شده است. مي‌توانيد اين كار را در صبح و عصر انجام دهيد.

رژيم غذايي پر فيبر

فيبر يك ماده اساسي مغذي است كه اغلب در رژيم غذايي ناديده گرفته مي‌شود. به طور كلي غذاهاي گياهي سالم مانند ميوه، سبزيجات، غلات، آجيل و دانه‌ها پر از فيبر هستند. گياهان حاوي سلولز و الياف هستند كه روده‌ها را تنظيم مي‌كنند و از يبوست جلوگيري مي‌كنند.

حتما از غذاهاي پر فيبر استفاده كنيد كه هم سلامت روده شما را تضمين مي‌كنند و هم باكتري‌هاي روده را در حالت فعال و موثري قرار مي‌دهند. به اين منظور دانه چيا و كتان را در آب خيس كنيد و چند بار در روز مصرف كنيد.

آبميوه و اسموتي

ميوه‌ها و سبزيجات روده را تميز مي‌كنند. فيبر و مواد مغذي داخل ميوه و سبزيجات و همچنين ويتامين C  موجود در آن‌ها، مي‌تواند به پاكسازي روده كمك كند.

آبميوه‌هاي معروف در پاكسازي روده شامل آب سيب، آب ليمو و آب سبزيجات است كه بهتر است در حالت ناشتا مصرف شود. از آنجا كه در روند آبگيري پالپ ميوه از بين مي‌رود، اين ميوه‌ها حاوي فيبر كم‌تري هستند و مي‌تواند به همين جهت از اسموتي‌ها بيشتر كمك بگيريد تا فيبر بيشتري را مصرف كنيد. زنجيل، سيب، عسل و هويج را مخلوط كنيد و يك اسموتي خوشمزه براي پاكسازي روده درست كنيد.

نشاسته‌هاي مقاوم

نشاسته‌هاي مقاوم مانند فيبر هستند. اين نشاسته‌ها در غذاهاي گياهي مانند سيب‌زميني، برنج، حبوبات، موز سبز و غلات وجود دارند. بررسي‌هاي سال ۲۰۱۳ روي نشاسته‌هاي مقاوم نشان داده است كه آن‌ها خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نيز كاهش مي‌دهند.

پروبيوتيك‌ها

افزودن پروبيوتيك به رژيم غذايي روش موثري براي پاكسازي روده است. با مصرف مواد غذايي سرشار از پروبيوتيك مانند ماست، ترشي، كيمجي و غذاهاي تخمير شده مي‌توانيد از اين اثر بهره ببريد.

پروبيوتيك‌ها با كمك فيبر و نشاسته‌هاي مقاوم، باكتري‌هاي خوب را وارد روده مي‌كنند و در نتيجه التهاب‌ها را مهار و باعث منظم شدن روده مي‌شوند. سركه سيب يك ماده غذايي سرشار از پروبيوتيك است كه در پاكسازي روده در مقادير كم استفاده مي‌شود.

چاي گياهي

چاي گياهي مي‌تواند به دستگاه گوارش كمك كند. گياهاني مانند آلوئه‌ورا و پسيليوم مي‌توانند به پاكسازي روده و رفع يبوست كمك كنند. قبل از مصرف اين گياهان بهتر است با پزشك مشورت كنيد و در صورت لزوم از آن‌ها در مقدار كم استفاده كنيد.

گياهاني مانند زنجبيل، سير و فلفل حاوي خاصيت ضدميكروبي هستند و در پاكسازي روده موثر هستند. يك فنجان از انواع چاي گياهي زنجيل را تا سه بار در روز مي‌توانيد مصرف كنيد.

سبزيجات سبز

سبزيجات سبز نيروگاه‌هاي مغذي هستند كه به كمك پاكسازي روده مي‌آيند. اسفناج، كلم، جوانه بروكسل، مارچوبه، تره‌فرنگي و نخود فرنگي سرشار از كلروفيل هستند كه به پاكساري دستگاه گوارش و روده كمك مي‌كنند. همچنين اين سبزيجات به سم‌زدايي كبد و محافظت بدن در برابر سموم موجود در محيط كمك مي‌كنند. مي‌توانيد آن‌ها را به صورت بخارپز يا در سوپ و سس استفاده كنيد.

منابع: healthline و  squattypotty

كرونا چه تأثيري بر سبك تغذيه ما داشته است؟

 

همه‌گير شدن ويروس كرونا باعث تغييراتي در سبك تغذيه ما شده است. بسياري از ما كه تا كنون از رستوران‌‌ها بيشترين استفاده را هم داشتيم، كم‌تر از قبل به رستوران مي‌رويم و سعي مي‌كنيم در خانه غذا بخوريم. بايد ديد آيا كرونا مي‌تواند تغييرات مثبتي را كه در سبك تغذيه ما داشته است ماندگار كند و يا ما پس از كرونا به روزگار قبل باز مي‌گرديم؟

وعده‌هاي غذايي خانوادگي زنده شده است

تحقيقات نشان داده‌اند كه ۳۰ الي ۳۵ درصد از خانواده‌ها معمولاً كم‌تر از سه وعده غذايي را در هفته با يكديگر مي‌خورند. همچنين از سوي ديگر مطالعات نشان داده‌اند كه غذاخوردن در كنار خانواده به فرزندان عزت نفس بيشتري مي‌دهد و به موفقيت آن‌ها در مدرسه كمك مي‌كند. همچنين غذا خوردن در كنار خانواده خطر افسردگي را كاهش مي‌دهد. چاقي كودكاني كه كنار خانواده‌هايشان غذا مي‌خورند نيز به مراتب از ديگر كودكان پايين‌تر بوده است.

در اين دوره والدين زمان بيشتري را براي برنامه‌ريزي وعده‌هاي غذايي دارند. به گفته تاليا پروم، متخصص تغذيه‌اي كه روي برنامه‌ريزي وعده‌هاي غذايي خانواده كار مي‌كند، غذاي آماده گزينه بسيار خوبي به شمار مي‌رود كه ما بتوانيم وعده‌هاي غذايي خانوادگي را ماندگار كنيم. غذاهاي يخ‌زده و نيمه‌آماده‌اي كه به والدين پرمشغله كمك مي‌كند تا اين رفتار را افزايش دهند.

يك وعده خانوادگي مي‌تواند صبحانه، نهار يا شام باشد كه خانواده‌ها براي غذا خوردن با يكديگر زمان مي‌گذارند. چه در ماشين و چه زير درخت، تجربه غذاخوردن با خانواده، تجربه‌اي دلپذير است كه در اين دوره اولويت بيشتري پيدا كرده است.

مردم بيشتر از غذاهاي گياهي استفاده مي‌كنند

غذاهاي گياهي با توجه به ارزش غذايي و اهميتي كه در دوران شيوع كوويد ۱۹ دارند، بار ديگر مورد توجه خانواده‌ها قرار گرفته‌اند. دام‌ها به تنهايي ۱۸ درصد گازهاي گلخانه‌اي را توليد مي‌كنند؛‌ اين يعني چيزي بيشتر از خودروها و هواپيماها!

براي بهبود سلامتي و توجه به محيط نيست لازم نيست حتما گياه‌خوار باشيد اما مي‌توانيد سبزيجات بيشتري را در وعده‌هاي غذايي خود بگنجانيد. شما مي‌توانيد مصرف گوشت خود را به نصف برسانيد و از پروتئين‌هاي گياهي مانند لوبيا، اسفناج و بروكلي استفاده كنيد. همچنين مي‌توانيد گوشت سفيد بيشتري را به جاي گوشت قرمز در برنامه غذايي خود قرار دهيد. پس از اتمام كرونا نيز هر هفته دستورالعمل‌هاي جديدي را امتحان كنيد تا در اين زمينه به مهارت بيشتري دست پيدا كنيد.

بيشتر براي خود و ديگران شيريني‌پزي و نانوايي مي‌كنيم

كار كردن بيرون از خانه باعث مي‌شود كه وقت كم‌تري براي تهيه غذا باقي بماند. در اين دوره با خانه‌نشيني و دوركاري، آشپزي در خانه بيش از پيش رونق گرفته است. نه تنها در آشپزي وعده‌هاي غذايي، بلكه بسياري از ما به پختن نان و كيك تا خمير پيتزاي خانگي روي آورده‌ايم. كورتني سانفورد، مربي نمايشگاه غذايي NBC، هم در اين مورد مستثنا نيست و بيش از قبل توانسته است از طريق غذا با خانواده خود ارتباط برقرار كند و براي فارغ‌التحصيلي پسر خود در دوران شيوع كرونا، در خانه كيك بپزد.

لازم به ذكر است كه پخت‌وپز در خانه مزاياي روانشناختي از جمله كاهش استرس را به همراه دارد و باعث نوعي حواس‌پرتي از مسائل و مشكلات نيز مي‌شود.

به خريد تلفني و آنلاين روي آورده‌ايم

بسياري از مردم به سوپرماركت‌هاي محله خود زنگ زده‌اند و مايحتاج خود را فراهم كرده‌اند. مشاغل كوچك و حتي مشاغل جديد مانند سوپر ماركت‌هاي آنلاين نيز رونق گرفته‌اند. با شروع كرونا، ما به دنبال اين بوديم كه غذاي سالم را در خانه‌هاي خود تهيه كنيم. مصرف آرد افزايش پيدا كرد و همچنين فروشندگان محلي در وضعيت بهتري قرار گرفتند. بهتر است در ادامه و با پايان كرونا به مشاغل كوچك اهميت بيشتري بدهيم و با خريد از هايپرماركت‌هاي بزرگ، به اقتصاد محله‌اي خود ضربه وارد نكنيم.

درست است همه ما اميدواريم كه زندگي به حالت عادي خود بازگردد اما اين ۴ روشي كه كرونا در تغيير سبك تغذيه ما انتخاب كرده است، مي‌تواند پس از اتمام آن نيز ماندگار شوند و تبديل به عادتي در سبك تغذيه ما شوند.

چطور ماسك پارچه‌اي بدوزيم؟

 

استفاده از ماسك،  آخرين راه‌حلي است كه سازمان جهاني بهداشت و وزارت بهداشت ايران براي كمك به كند شدن سرعت انتقال ويروس كرونا توصيه كرده‌اند. در بين انواع ماسك‌هاي موجود در بازار، ماسك‌هاي رسپيراتور(N95) و ماسك جراحي، بيشترين تاثير را در جلوگيري از انتقال ويروس كرونا دارند. اما براي عموم مردم كه در اماكن عمومي تردد دارند استفاده از ماسك‌هاي پارچه‌اي در كنار رعايت نكات مهم مثل ضدعفوني كردن دست‌ها، راه‌حل مناسبي است.

براي دوخت ماسك‌هاي پارچه‌اي نيازي به مهارت خياطي نداريد و چند دقيقه زمان لازم است تا ماسكي مناسب اندازه صورتتان داشته‌باشيد. براي دوخت اين ماسك بهتر است از پارچه‌هاي كتان سبك وزن يا پارچه‌هاي نخي و تترون استفاده كنيد و آنها را دو لايه بدوزيد. اگر پارچه كتان نداريد مي‌توانيد از تي‌شرت‌هاي نخي قديمي‌تان استفاده كنيد.

وسايل مورد نياز براي دوخت ماسك پارچه‌اي

  • پارچهٔ نخي در ابعاد ۲۰ در ۲۰ سانتيمتر
  • كش ۱۵تا ۲۰سانت (اندازه كش، بستگي به ميزان كش آمدن آن دارد.)
  • قيچي و سوزن
  • چرخ خياطي (نخ و سوزن)

مراحل دوخت ماسك پارچه‌اي

  • ابتدا دو لبهٔ بالا و پايين پارچه را به اندازه يك سانت دوخت بزنيد.
  • سه خط به فاصله ۴، ۳/۵، ۳/۵ سانت روي پارچه رسم كنيد.
  • روي خطوط، پيله‌هايي به اندازه يك سانت بزنيد و با سوزن فيكس كنيد و روي آن اتو بكشيد.
  • در لبه راست پارچه ، به اندازه يك سانت پارچه را برمگردانيد و كش را به آن بدوزيد.
  • دوخت را روي پيله‌ها ادامه دهيد تا به انتهاي كار برسيد. سپس، ادامه كش را داخل لبه پارچه قرار داده و آن را به پارچه وصل كنيد.
  • لبهٔ چپ پارچه را هم مطابق لبهٔ راست پارچه ۳ پيله بزنيد و با كش بدوزيد. ( دقت كنيد كه پيله‌هاي دو سمت پارچه رو به روي يكديگر قرار بگيرند.)
  • ماسك پارچه‌اي شما آماده است.

بيشتر بخوانيد:

باغي به كوچكي يك تنگ بلور/تراريوم يا باغ شيشه‌اي

يك تجربه آسان براي شروع دوخت و دوز | كيف پارچه‌اي كوچك

چگونه ماسك هاي پارچه‌اي را ضدعفوني كنيم؟

پس از هر بار استفاده از ماسك‌هاي پارچه‌اي، حتماً آنها را ضد عفوني كنيد و بيش از ۱۰ مرتبه از يك ماسك استفاده نكنيد. براي ضدعفوني كردن ماسك‌هاي پارچه‌اي آنها را به مدت ۵ دقيقه داخل آب جوش قرار دهيد يا در دماي ۷۰ درجه آن را اتو كنيد و يا از محلول‌هاي ضدعفوني كننده براي شست‌و‌شوي آنها استفاده كنيد.

هرآنچه بايد در مورد هليكوباكتر پيلوري معده بدانيد

 

وقتي باكتري پيلوري معده شما را آلوده كند، عفونت هليكوباكتر رخ مي‌دهد. اين اتفاق اغلب در كودكي مي‌افتد. به علت شيوع زخم معده، عفونت پيلوري ممكن است در بيش از نيمي از مردم جهان وجود داشته باشد. بنابراين اغلب مردم نمي‌دانند كه به عفونت هليكوباكتر پيلوري مبتلا هستند. عفونت پيلوري معده با آنتي‌بيوتيك و رژيم غذايي قابل درمان است. اما علائم اين بيماري چيست؟

علائم هليكوباكتر پيلوري معده

اكثر مبتلايان به هليكوباكتر پيلوري معده هرگز علائم و نشانه‌هاي اين بيماري را ندارند. هنوز مشخص نيست كه چرا برخي مقاومت بيشتري در برابر اثرات مضر اين عفونت دارند. زماني كه علائم اين بيماري خود را نشان مي‌دهد، در اشكال زير ظاهر مي‌شود:

  • درد يا سوزش در شكم
  • درد شكم در زماني كه معده شما خالي است
  • حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها
  • اسهال
  • نفخ
  • كاهش وزن به طور غير عمد

چه زماني به پزشك مراجعه كنيم؟

در صورتي كه علائم و نشانه‌هاي بالا، به طور مداوم در شما وجود دارد و شما را نگران مي‌كند، با پزشك خود ملاقات كنيد. در برخي موارد درد شديد شكم، مشكل در خوردن غذا، مدفوع خونين يا استفراغ خونين وجود دارد كه در حيطه فوريت‌هاي پزشكي محسوب مي‌شود و نياز است در اين شرايط فورا به پزشك مراجعه كنيد.

هليكوباكتر پيلوري معده

باكتري پيلوري ممكن است از طريق تماس مستقيم با بزاق، استفراغ يا مدفوع از شخصي به شخص ديگر انتقال پيدا كند. هليكوباكتر پيلوري ممكن است از طريق غذاي آلوده يا آب نيز پخش شود.

اگر در خانه شلوغي زندگي مي‌كنيد كه افراد زيادي در آن سكونت دارند، احتمال بيشتري وجود دارد كه به هليكوباكتر پيلوري معده مبتلا شويد. نداشتن دسترسي به آب تميز و زندگي در كشورهايي كه مشكلات شايع بهداشتي دارند، احتمال ابتلا به هليكوباكتر معده را افزايش مي‌دهند.

عوارض هليكوباكتر معده

هليوباكتر مي‌تواند به معده و روده شما آسيب بزند و امكان ايجاد زخم را بالاتر مي‌برد. حدود ده درصد افراد مبتلا به هليكوباكتر پيلوري معده به زخم مبتلا مي‌شوند. همچنين اين باكتري ممكن است موجب التهاب معده و ايجاد التهاب گاستريت شود. گفتني است كه انواع خطرناك اين باكتري مي‌تواند موجب سرطان معده شود. بهتر است اگر در كشوري زندگي مي‌كنيد كه اين بيماري شايع است، گاهي آزمايش پيلوري معده را بدهيد. اگر سابقه ابتلا به سرطان در خانواده شما وجود دارد، حتما با پزشك خود مشورت كنيد و آزمايش‌هاي مربوط اعم از خون، آندوسكوپي و… را طي فواصلي انجام دهيد.

درمان با رژيم غذايي

  • پروبيوتيك‌ها در غذاهايي مانند ماست و كفير وجود دارد. پروبيوتيك‌ها توسط باكتري‌هاي خوبي تشكيل شده‌اند كه در روده زندگي مي‌كنند و باعث توليد موادي مي‌شوند كه با اين باكتري مبارزه مي‌كنند. پروبيوتيك‌ها همچنين عوارض جانبي اين بيماري مانند اسهال، يبوست و هضم ضعيف را كاهش مي‌دهند.
  • امگا ۳ و امگا ۶ به كاهش التهاب معده و درمان اين بيماري كمك مي‌كنند. اين چربي‌هاي خوب را مي‌توان در غذاهايي مانند روغن ماهي و روغن زيتون يافت.
  • ميوه‌ها و سبزيجات غير اسيدي و آب‌پز در طول درمان هليكوباكتر معده به راحتي هضم مي‌شوند و عملكرد روده را بهبود مي‌بخشند. ميوه‌هاي خاصي مانند تمشك، توت‌فرنگي و زغال‌اخته به مبارزه با اين باكتري كمك مي‌كنند و مي‌توانيد در حد كم از آن‌ها استفاده كنيد.
  • كلم بروكلي، گل كلم و كلم‌ها حاوي ايزوتيوسيانات هستند كه موجب جلوگيري از سرطان و مبارزه با هليكوباكتر مي‌شوند. اين سبزيجات به راحتي هضم مي‌شوند و به كاهش درد معده كمك مي‌كنند. براي اين منظور روزانه خوردن ۷۰ گرم كلم بروكلي براي نتيجه بهتر توصيه مي‌شود.
  • ماهي سفيد حاوي غلظت كم‌تري از چربي است كه به هضم غذا كمك مي‌كند. بهترين راه مصرف آن نيز كباب كردن و يا سرخ كردن با يك قاشق روغ زيتون است.

درمان با دارو

درمان هليكوباكتر پيلوري معده به مدت ۷ روز حداقل به طول مي‌انجامد. اغلب از آنتي‌بيوتيك‌هايي مانند آموكسي‌سيلين و كلاريترومايسين و داروهاي مهاركننده پمپ پروتون مانند امپرازول و پنتوپرازول استفاده مي‌شود. خوردن اين داروها عوارضي را متوجه شما مي‌كند. بهتر است براي درمان هليكوباكتر معده، حتما تغيير در رژيم غذايي خود را پيشه كنيد.

در طول درمان اين چيزها را نخوريد

  • قهوه، شكلات و چاي سياه كه داراي كافئين هستند و موجب تحريك روده مي‌شوند.
  • نوشابه‌هاي گازدار كه موجب تحريك معده و درد و رفلاكس اسيد مي‌شوند.
  • نوشيدني‌هاي الكلي كه موجب التهاب معده مي‌شوند.
  • ميوه‌هاي ترش مانند ليمو، پرتقال و آناناس كه مي‌توانند موجب درد معده و احساس سوزش در قلب بشوند.
  • غذاهاي تند و فلفلي مانند سير، خردل، انواع سس مانند خردل، مايونز و سويا.
  • گوشت‌هاي چرب، غذاهاي سرخ‌شده و پنيرهاي زرد سرشار از چربي كه هضم را دشوار مي‌كنند.
  • گوشت‌هاي فراوري شده و غذاهاي كنسروي كه مواد نگهدارند و مواد افزودني شيميايي زيادي دارند.

منابع: mayoclinic و tuasaude

نشانه‌هايي كه مي‌گويند شما خواب كافي داريد

 

كافي است يك يا چند شب خوب نخوابيده باشيم. تمركزمان پايين مي‌آيد و خستگي در تمام روز دست از سرمان بر نمي‌دارد. هوس خوراكي‌هاي چرب و شيرين مي‌كنيم و احساس خوبي نداريم. اما همينقدر كه نشانه‌هاي كم‌خوابي را مي‌شناسيم، آيا نسبت به خواب كافي اطلاع داريم؟ آيا نشانه‌هايي وجود دارد كه به ما بگويد كه خواب ما كافي بوده است؟ بله!

بدون زنگ ساعت از خواب بيدار مي‌شويد

همه ما براي بيدار شدنمان ساعت كوك مي‌كنيم. چه در موبايل باشد و چه ساعت قديمي رو ميزي، همه ما سعي مي‌كنيم غافلگير نشويم و خواب ماندن براي همه ما كابوسي سهمگين است. اما روزهايي در هفته هم مي‌شود كه قبل از زنگ خوردن ساعتمان بيدار شده‌ايم؛ بدون نياز به زنگ خوردن ساعت!

پاتريك فولر؛ متخصص خواب از دانشگاه هاروارد، معتقد است كه اگر بدون ساعت از خواب بيدار شديد و برخلاف هميشه اجباري در كار نبوده است، احتمالا شما شب گذشته را به خوبي استراحت كرده‌ايد.

نيازي به نوشيدن قهوه نداريد

زمان‌هايي كه گيج خواب هستيد را به خاطر بياوريد. براي بالا بردن انرژي به قهوه و هر نوشيدني كافئين‌داري چنگ انداختيد. براي اغلب ما، كافئين در طول روز ‌يك ضرورت غيرقابل انكار است! خستگي و فشار كارهاي روزمره و مخصوصا در محيط‌هاي شغلي، باعث ميل بيشتر به كافئين مي‌شود. اگر در طول روز براي اينكه انرژي بگيريد و توان تمركز را در خود بالا ببريد، به خوردن انواع نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و چاي روي نياورديد، احتمالا خواب كافي داشتيد.

 وزن شما حفظ خواهد شد

ممكن است براي شما عجيب باشد اما بين خوابيدن و اضافه وزن نسبت مستقيم محكمي برقرار است. طبق گفته بنياد ملي خواب، افراد هر چه كم‌تر بخوابند، وزن بيشتري دارند و احتمال بيشتري وجود دارد كه به مرور زمان، وزن بيشتري اضافه كنند.

در مقابل كم‌خوابي، وقتي بدن خواب كافي را تجربه مي‌كند، هورمون‌ها در بهينه‌ترين حالت خودشان عمل مي‌كنند. توليد انسولين به حالت طبيعي صورت مي‌گيرد و اشتهاي بي‌رويه وجود ندارد. در نتيجه اين شرايط بديهي است كه وزن شما در حالتي كه خواب كافي داشته‌ايد بيشتر در حالت ثابت قرار داشته باشد.

پوست شما شفاف و درخشان است

بين كمبود خواب و استرس و آكنه ارتباط برقرار است. بديهي است كه وقتي خواب شما سرجاي خود باشد، پوست شفاف و سالم‌تري خواهيد داشت. چروك‌هاي پوست هم ديرتر به سراغتان خواهد آمد.

مربي كلينيك ويل كرنل در اين رابطه به استرس فزاينده‌اي اشاره مي‌كند كه وقتي ساعت خواب ما كافي نيست، به آن دچار مي‌شويم. به نظرش اين كم‌خوابي منجر به شكستگي پوست خواهد شد. بنابراين شايد دور از منطق نيست كه اسطوره خواب و زيبايي را تأييد كنيم.

در تمام روز حال خوبي داريد

خواب شما كه ناكافي باشد، روحيه بد شما هم تضمين مي‌شود. انرژي پايين شما در اين شرايط طبيعي است. كمبود خواب مي‌تواند روحيه ما را تحت تأثير مستقيم قرار دهد. بنياد سلامت خواب مي‌گويد كه وقتي خواب كافي داشته باشيد، اضطراب كمتر، خطر ابتلا به افسردگي پايين‌تر، استرس كم‌تر و انگيزه بيشتري خواهيد داشت.

غذاهاي پركالري را دعوت نمي‌كنيد

كم‌خوابي ميزبان خوبي براي انواع هوس‌هاي غذايي است. هورمون‌هايي كه به خاطر كم‌خوابي از نظم خارج شده‌اند، بدن را به سمت خوردن بيشتر كربوهيدرات و قند مي‌كشاند. با كم‌خوابي احساس گرسنگي شديدي مي‌كنيد. اما وقتي خواب كافي داريد، بيش از حد گرسنه نمي‌شويد و هوس‌هاي عجيب و غريب نمي‌كنيد.

منبع: insider

در عطاري‌هاي ايران كه وارد ‌شوي خاكشير جاي خودش را دارد و  هميشه يكي از پرتقاضاترين‌ها است. مخصوصاً در فصل گرما بازارش داغ‌تر مي‌شود و خيلي از مردم براي رفع عطش، در نوشيدني‌هايشان از آن استفاده مي‌كنند. ليمو و آب يخ و خاكشير را با شكر مخلوط مي‌كنند و عطش و گرما از تن به در مي‌كنند. خاكشير با همه‌پسندي‌ و فوايدش اما مي‌گويند مضراتي هم دارد كه در مورد خواص و مضراتش در ادامه بيشتر ميخوانيم.

 

 

فوايد خاكشير

  • خاكشير از نظر طب قديمي در ايران سرد و تر است و براي بهبود زخم‌هاي وجراحات استفاده مي‌شود.
  • اگر خاكشير را خيس بدهيد براي رفع اسهال‌هاي ساده و حتي يبوست كمك مي‌كند. آب سرد و شكر همراه با خاكشير خاصيت ملين كننده به آن مي‌بخشد.
  • اين گياه آب را جذب خود مي‌كند و به آرامي آن را آزاد مي‌كند و مي‌تواند موجب كمك كردن به خنك نگاه داشتن شما در فصل گرما شود.
  • خاكشير براي درمان تب نيز مصرف مي‌شود. خاصيت سرد خاكشير موجب مي‌شود كه در درمان تب‌، مخصوصاً در هنگام عفونت از آن استفاده شود.
  • براي درمان كرم‌هايي كه در داخل بدن ممكن است در روده و ساير نقاط رشد كنند، خاكشير هميشه گزينه‌اي براي درمان محسوب مي‌شود.
  • خاكشير سنگ كليه را از بين مي‌برد. همچنين يك ماده طبيعي ادرارآور محسوب مي‌شود و به سلامت كليه مي‌تواند كمك كند.
  • خاكشير جوش‌ها و آكنه‌هاي ناشي از خوردن چربي و شيريني‌جات را از بين مي‌برد. به اين منظور خاكشير را دو هفته در حالت ناشتا با آب بخوريد تا جوش‌ها را درمان كند.
  • بسياري از افراد براي باز كردن صداي خود هميشه به خاكشير روي مي‌آورند.
  • براي از بين بردن التهاب‌ و كهير از خاكشير استفاده مي‌شود؛ به عنوان مثال خاكشير سرخك را درمان مي‌كند.
  • از خاكشير براي از بين بردن ترشحات و خاصيت ضدباكتريايي كه دارد نيز استفاده مي‌شود. طب سنتي براي بيماري‌هاي زنانگي ناشي از عفونت، مصرف خاكشير را تجويز مي‌كند.
  • خاكشير دستگاه گوارش را تنظيم مي‌كند و حساسيت ناشي از گرسنگي‌هاي كاذب را رفع مي‌كند.
  • از گل و برگ‌هاي اين گياه مي‌توان براي تسكين بيماري‌هاي ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد.

مضرات خاك شير

  • افرادي كه به آرتروز و روماتيسم مبتلا هستند بهتر است طبق نظر طب سنتي، از خاكشير به صورت محدود استفاده كنند. اين افراد بهتر است خاكشير را با عرق نعنا مصرف كنند.
  • اگر خاكشير به خوبي شسته نشود مي‌تواند موجب ايجاد سنگ كليه در افراد شود. بهتر است به همين جهت آن را ساعت‌ها در آب خيس كنيد و از روش كاسه به كاسه كردن و دور ريختن ته‌نشين‌ها استفاده كنيد.
  • اگر شما از كساني هستيد كه بسياري از اوقات سردرد را تحمل مي‌كنيد، مصرف خاكشير را محدود كنيد زيرا مي‌تواند موجب سردرد در برخي افراد شود.
  • افراد مبتلا به زخم و ورم معده بهتر است از مصرف خاكشير اجتناب كنند.

روش شستشوي خاك شير

دو قاشق خاكشير را در كاسه‌اي بريزيد و با آب آن را بپوشانيد. آب بايد تا چند بند انگشت بالاي خاكشير قرار بگيرد. اندكي صبر كنيد و آب را به آرامي خالي كنيد. در مرحله دوم آب را بريزيد و صبر كنيد تا خاكشيرها تهنشين شوند. مجددا آب آن را در حدي خالي كنيد كه مايعي ژله‌اي باقي بماند. خاكشير را از كاسه به كاسه‌اي ديگر، به آرامي انتقال دهيد. در اين مرحله ممكن است سنگ و شن‌هايي در انتهاي كاسه وجود داشته باشد. آن‌ها را به كاسه جديد انتقال ندهيد. اين كار را تا چند مرتبه انجام بدهيد. يكي از ملاك‌ها براي تشخيص يك خاكشير خوب، كم بودن خاك و شن موجود در آن است، تا جايي كه عطاري‌هاي به نام براي كم بودن ذرات خاك و شن در خاكشيرهايشان تبليغ مي‌كنند.

 

خواص و مضرات خاكشير

 

براي مشاهده مطالب بيشتر ميتوانيد از سايت آكاس ديدن كنيد.

منبع: epersianfood

 

قبل از اينكه شيردادن را آغاز كرده باشيد، احتمالا فرض مي‌كرديد كه شير مادر هميشه سفيد است اما كم‌كم تصور شما تغيير خواهد كرد. نگران نباشيد زيرا كاملاً طبيعي است كه شير مادر تغيير رنگ دهيد.  بسته به مدت زماني كه شير مي‌دهيد، شير مادر به طور معمول با رنگ زرد تا رنگ مايل به آبي سفيد است. رنگ شير مادر بر اساس عواملي تغيير مي‌كند و در اغلب مواقع بي‌ضرر است.

چه رنگ شيري طبيعي است؟

شير هر زن متفاوت است و انواع مختلفي از شيرها مي‌توانند طبيعي باشند. در حقيقت در روزهاي اوليه يا هفته‌هاي اول پس از زايمان رنگ شير شما تغيير خواهد كرد. آغوز يا شيري كه در ساعت‌هاي اول پس از تولد كودك به وجود مي‌آيد به زردي نزديك است. شيري كه تا ۱۰ الي ۱۴ روز پس از زايمان وجود دارد، ممكن است رنگ نارنجي داشته باشد. شير بالغي كه تقريبا در پايان هفته دوم بعد از زايمان به وجود مي‌آيد سفيد يا مايل به آبي است.

شير بالغ نيز مي‌تواند به علت خوردن غذاي خاص يا مصرف مكمل يا داروهايي تغيير رنگ دهد. معمولاً در اغلب مواقع اتفاق نگران‌كننده‌اي نيست و پس از دو روز به حالت طبيعي خود باز مي‌گردد.

تغيير رنگ شير مادر

رنگ‌هاي مختلف شير مادر به چه معنا است؟

شير زرد يا نارنجي: ممكن است آغوز و شير مادر تا دو هفته به رنگ زرد يا نارنجي باشد. رژيم غذايي شما در تغيير رنگ شير مادر موثر است. اگر غذاهاي زرد يا نارنجي مانند هويج مصرف كرده باشيد، شير بالغ نيز مي‌تواند زرد يا نارنجي شود. شيري كه در يخچال قرار مي‌دهيم نيز مي‌تواند زرد شود. يكي ديگر از دلايلي كه موجب زرد شدن شير مي‌شود، انجماد آن است. اگر شير خود را در يخچال يا فريزر قرار داديد و يخ زده است، احتمالا رنگ آن نيز به زردي و نارنجي ميل كند.

شير سبز: خوردن غذاهاي سبز در مقادير بالا مانند اسفناج مي‌تواند شير شما را به رنگ سبز متمايل كند. مصرف مكمل‌هاي خاص مانند كلرلا نيز موجب سبز شدن شير شما مي‌شوند.

شير صورتي مايل به قرمز يا قهوه‌اي: اگر شير شما به رنگ صورتي مايل به قرمز يا قهوه‌اي درآمده باشد، اين مي‌تواند نشانه خون در شير باشد كه به علت ترك خوردگي نوك سينه يا افزايش جريان خون در آن باشد كه در اوايل شيردهي كاملا طبيعي است. اما گاهي اوقات شير آغشته به خون مي‌تواند ناشي از يك مشكل اساسي در سلامت باشد. در اين مواقع و با تكرار اين اتفاق با پزشك خود مشورت كنيد. در نظر داشته باشيد كه چغندر و مواد غذايي با رنگ مصنوعي مي‌توانند شير شما را به رنگ قرمز يا قهوه‌اي درآورند.

شير سياه: اگر رنگ شير شما به سياه نزديك شده است، مي‌توانيد مطمئن باشيد كه اين اتفاق به علت خوردن قرص‌هايي مخصوصا در گروه آنتي‌بيوتيك‌ها براي شما رخ داده است. توجه داشته باشيد قبل از خوردن داروهاي آنتي بيوتيك به پزشك خود اطلاع دهيد كه در حال شيردهي هستيد تا گزينه‌هاي جايگزين بهتري براي شما در نظر گرفته شود.

براي مشاهده مطالب بيشتر ( شير مادر ) ميتوانيد از سايت آكاس ديدن كنيد.

منابعwhattoexpect، healthline

 

فصل تابستان،‌ فصل ميوه‌هاي شيرين و خوش‌رنگ،‌ بهترين زمان براي تهيه انواع مربا خانگي است. يكي از محبوب‌ترين مرباهاي اين فصل، ‌مربا انجير است كه بسيار مقوي بوده و طرز تهيه آساني دارد. از اين مربا به دليل طعم و عطر دلچسبي كه دارد در تهيه كيك و شيريني نيز كاربرد دارد.

طرز تهيه مرباي انجير

براي تهيه مربا انجير خانگي بهتر است از انجيرهاي درشت استفاده نكنيد و ترجيحاً انجيرها خيلي رسيده نباشند تا در هنگام پخت شكل آنها حفظ شود. انجير زرد يا سياه براي مرباي انجير قابل استفاده است اما اگر تمايل داريد رنگ مربا طلايي و خوش رنگ باشد،‌ انجير زرد مناسب‌تر است. ابتدا انجيرها را به خوبي بشوييد و در آبكش قرار دهيد تا آب اضافي آن گرفته شود، سپس انجيرها را روي يك پارچهٔ نخي تميز قرار دهيد تا به خوبي خشك شود. اگر دم انجيرها خيلي بلند بود با چاقو آن را كمي كوتاه كنيد و توجه داشته باشيد كه دم را كامل نبريد تا رنگ مربا كدر نشود

در يك قابلمه مسي يا لعابي آب و شكر را با يكديگر مخلوط كرده و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بيايد بعد از غليظ شدن شهد مربا،‌ انجيرها را به آرامي به شهد آماده شده اضافه كنيد. ۳۰ دقيقه زمان لازم است تا انجيرها به خوبي پخته شوند. بعد از اين مرحله، گلاب و آبليمو را به مربا اضافه كنيد و اجازه دهيد تا ۵ دقيقه ديگر مربا روي حرارت باشد،‌ حالا زعفران را به آن اضافه كنيد و مربا را از روي حرارت برداريد.

طرز تهيه مرباي انجير

بعد از خنك شدن مربا،‌آن را داخل شيشه‌هاي تميز بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد. حتماً در هنگام استفاده از مربا از قاشق تميز استفاده كنيد تا مربا كپك نزند و در طبقه بالا يخچال آن را قرار دهيد تا مدت زمان بيشتري قابل استفاده باشد.

براي مشاهده مطالب بيشتر ميتوانيد از سايت آكاس ديدن كنيد.