پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹
كرونا چه تأثيري بر سبك تغذيه ما داشته است؟
همهگير شدن ويروس كرونا باعث تغييراتي در سبك تغذيه ما شده است. بسياري از ما كه تا كنون از رستورانها بيشترين استفاده را هم داشتيم، كمتر از قبل به رستوران ميرويم و سعي ميكنيم در خانه غذا بخوريم. بايد ديد آيا كرونا ميتواند تغييرات مثبتي را كه در سبك تغذيه ما داشته است ماندگار كند و يا ما پس از كرونا به روزگار قبل باز ميگرديم؟
وعدههاي غذايي خانوادگي زنده شده است
تحقيقات نشان دادهاند كه ۳۰ الي ۳۵ درصد از خانوادهها معمولاً كمتر از سه وعده غذايي را در هفته با يكديگر ميخورند. همچنين از سوي ديگر مطالعات نشان دادهاند كه غذاخوردن در كنار خانواده به فرزندان عزت نفس بيشتري ميدهد و به موفقيت آنها در مدرسه كمك ميكند. همچنين غذا خوردن در كنار خانواده خطر افسردگي را كاهش ميدهد. چاقي كودكاني كه كنار خانوادههايشان غذا ميخورند نيز به مراتب از ديگر كودكان پايينتر بوده است.
در اين دوره والدين زمان بيشتري را براي برنامهريزي وعدههاي غذايي دارند. به گفته تاليا پروم، متخصص تغذيهاي كه روي برنامهريزي وعدههاي غذايي خانواده كار ميكند، غذاي آماده گزينه بسيار خوبي به شمار ميرود كه ما بتوانيم وعدههاي غذايي خانوادگي را ماندگار كنيم. غذاهاي يخزده و نيمهآمادهاي كه به والدين پرمشغله كمك ميكند تا اين رفتار را افزايش دهند.
يك وعده خانوادگي ميتواند صبحانه، نهار يا شام باشد كه خانوادهها براي غذا خوردن با يكديگر زمان ميگذارند. چه در ماشين و چه زير درخت، تجربه غذاخوردن با خانواده، تجربهاي دلپذير است كه در اين دوره اولويت بيشتري پيدا كرده است.
مردم بيشتر از غذاهاي گياهي استفاده ميكنند
غذاهاي گياهي با توجه به ارزش غذايي و اهميتي كه در دوران شيوع كوويد ۱۹ دارند، بار ديگر مورد توجه خانوادهها قرار گرفتهاند. دامها به تنهايي ۱۸ درصد گازهاي گلخانهاي را توليد ميكنند؛ اين يعني چيزي بيشتر از خودروها و هواپيماها!
براي بهبود سلامتي و توجه به محيط نيست لازم نيست حتما گياهخوار باشيد اما ميتوانيد سبزيجات بيشتري را در وعدههاي غذايي خود بگنجانيد. شما ميتوانيد مصرف گوشت خود را به نصف برسانيد و از پروتئينهاي گياهي مانند لوبيا، اسفناج و بروكلي استفاده كنيد. همچنين ميتوانيد گوشت سفيد بيشتري را به جاي گوشت قرمز در برنامه غذايي خود قرار دهيد. پس از اتمام كرونا نيز هر هفته دستورالعملهاي جديدي را امتحان كنيد تا در اين زمينه به مهارت بيشتري دست پيدا كنيد.
بيشتر براي خود و ديگران شيرينيپزي و نانوايي ميكنيم
كار كردن بيرون از خانه باعث ميشود كه وقت كمتري براي تهيه غذا باقي بماند. در اين دوره با خانهنشيني و دوركاري، آشپزي در خانه بيش از پيش رونق گرفته است. نه تنها در آشپزي وعدههاي غذايي، بلكه بسياري از ما به پختن نان و كيك تا خمير پيتزاي خانگي روي آوردهايم. كورتني سانفورد، مربي نمايشگاه غذايي NBC، هم در اين مورد مستثنا نيست و بيش از قبل توانسته است از طريق غذا با خانواده خود ارتباط برقرار كند و براي فارغالتحصيلي پسر خود در دوران شيوع كرونا، در خانه كيك بپزد.
لازم به ذكر است كه پختوپز در خانه مزاياي روانشناختي از جمله كاهش استرس را به همراه دارد و باعث نوعي حواسپرتي از مسائل و مشكلات نيز ميشود.
به خريد تلفني و آنلاين روي آوردهايم
بسياري از مردم به سوپرماركتهاي محله خود زنگ زدهاند و مايحتاج خود را فراهم كردهاند. مشاغل كوچك و حتي مشاغل جديد مانند سوپر ماركتهاي آنلاين نيز رونق گرفتهاند. با شروع كرونا، ما به دنبال اين بوديم كه غذاي سالم را در خانههاي خود تهيه كنيم. مصرف آرد افزايش پيدا كرد و همچنين فروشندگان محلي در وضعيت بهتري قرار گرفتند. بهتر است در ادامه و با پايان كرونا به مشاغل كوچك اهميت بيشتري بدهيم و با خريد از هايپرماركتهاي بزرگ، به اقتصاد محلهاي خود ضربه وارد نكنيم.
درست است همه ما اميدواريم كه زندگي به حالت عادي خود بازگردد اما اين ۴ روشي كه كرونا در تغيير سبك تغذيه ما انتخاب كرده است، ميتواند پس از اتمام آن نيز ماندگار شوند و تبديل به عادتي در سبك تغذيه ما شوند.
- ۲۵ بازديد
- ۰ نظر