پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹
فلافل يكي از ارزانترين و سالمترين فستفودهاست و جزو غذاهاي محدودهٔ خاورميانه و كشورهاي عرب زبان است. براي اين غذاي خوشطعم دستورهاي غذاي متفاوتي مطرح شده است كه هر يك طعم خاصي دارد. اما مادهٔ اصلي اين غذا نخود خيس خورده است كه خاصيت بسيار زيادي دارد و براي سلامتي مفيد است. اين غذا را ميتوانيد از رستورانهاي خياباني تهيه كنيد و يا به صورت نيمهٔ آماده از فروشگاهها خريداري كنيد اما تهيهٔ آن در خانه بسيار سالمتر و بهتر است. بنابراين با ماه همراه باشيد تا با طرز تهيه اين فستفود خوشطعم به روش مردم سرزمين عراق آشنا شويد و طعم بينظيري از آن را تجربه كنيد.
مواد لازم طرز تهيه فلافل عراقي
نخود (يك شبانهروز خيس خورده) | ۱ پيمانه |
باقلاي زرد (يك شبانهروز خيس خورده) | ۱ پيمانه |
بلغور خام (خيسانده شده) | ۱/۴ پيمانه |
پياز رنده شده | ۱ عدد |
سير خرد شده | ۴-۵ پر |
آرد نخود | نيمپيمانه |
كنجد بو داده | نيمپيمانه |
آرد سوخاري | ۱ قاشق مرباخوري |
پودر زيره | ۲ قاشق مرباخوري |
پودر گشنيز | ۲ قاشق مرباخوري |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق مرباخوري |
زردچوبه | ۱ قاشق مرباخوري |
روغن مخصوص سرخكردني | ۱-۲ پيمانه |
نمك | ۱ قاشق مرباخوري |
بيشتر بخوانيد:
دستور تهيهٔ فلافل عراقي
ابتدا نخود و باقلاي خيس خورده را آبكشي كنيد و اجازه دهيد تا آب اضافي از آن خارج شود. سپس مواد را داخل چرخگوشت بريزيد تا خمير صافي بدست بيايد. حالا مواد را به يك ظرف بزرگتر منتقل كنيد و همهٔ مواد به جز روغن آن داخل آن ريخته و به خوبي آنها را با يكديگر مخلوط كنيد. بعد از مخلوط شدن مواد مقداري از طعم ان را بچشيد و بر اساس ذائقه و سليقهتان مقداري نمك و فلفل به آن اضافه كنيد.
از تابه عميق استفاده كنيد و روغن را داخل آن بريزيد. بعد از اطمينان از داغ شدن روغن، مايع فلافل را داخل قالب مخصوص فلافل بريزيد و آن را داخل روغن قرار دهيد. كمي صبر كنيد و پس از آنكه فلافل خودش را به اصطلاح گرفت قالب را با تكان دست از فلافل جدا كنيد. با قاشق فلافل را زير رو كنيد تا دو طرف آن به خوبي سرخ شود . سپس فلافل را با قاشق سوراخدار برداريد و پس از آنكه روغن اضافي آن از قاشق جدا شد، فلافلها را روي يك دستمال كاغذي حولهاي قرار دهيد تا روغن اضافي آن به دستمال منتقل شود.
در اين مرحله فلافل آماده است و ميتوانيد آن را به صورت گرم يا سرد نوشجان كنيد. پيشنهاد ميكنيم ساندويچ فلافل را حتماً امتحان كنيد، اين ساندويچ با انواع ترشي به خصوص ترشي ليته، خيارشور، گوجه، كلمخرد شده و بادمجان و سيبزميني سرخ شده طعم بينظيري دارد.
- ۲۹ بازديد
- ۰ نظر